Tổng hợp bài tập dựa vào gợi ý đoán từ bằng Tiếng Anh

0
2301
Tổng hợp bài tập dựa vào gợi ý đoán từ bằng Tiếng Anh

tailieu.pro trong bài viết này sẽ giới thiệu cho tất cà các bạn đọc tổng hợp tất cả bài tập dạng đoán từ vựng trong Tiếng Anh về nhiều chủ đè khác nhau.
Đề bài thường sẽ là:
Read the descriptions of some words about (holiday, travel, places, etc..).
What is the word for each description?
The first letter is already here. There is one of space for each other letter in the word.
For questions (number to number), write the words on the answer sheet
.

Dịch:
Đọc mô tả của một vài từ vựng về các chủ đề ( ngày nghỉ, du lịch, địa điểm, .v.v…)
Mỗi từ trong mô tả là gì?
Chữ cái đầu tiên đã ở đây. Có một khoảng trống cho mỗi chữ cái của một từ
Với những câu hỏi ( từ câu đến câu) , viết từ đó trên phiếu trả lời.

Words about holidays and travel

Từ vựng về ngày nghỉ và du lịch

  1. You can take photos of your holiday with this. ——– c_ _ _ _ _
    answer: camera
  2. You need it to travel some foreign countries. ———- p _ _ _ _ _ _ _
    answer: passport
  3. This where you go to get a plane. ————————- a_ _ _ _ _
    answer: airport
  4. You need buy this before you get on a plane. ———– t_ _ _ _ _
    answer: ticket
  5. You put your clothers in this when you travel. ——— s_ _ _ _ _ _ _
    answer: suitcase
  6. This person likes visiting differnt places. ————— t_ _ _ _ _ _
    answer: tourist
  7. You may need this to leave the country. —————- p_ _ _ _ _ _ _
    answer: passport
  8. If you want a room in a hotel, you can phone
    and do this first.———————————————. b_ _ _
    answer: book
  9. When you arrive at a hotel or a campsite,
    you go here first. ——————————————- r_ _ _ _ _ _ _ _
    answer: reception
  10. You sleep inside this on a campsite. ——————— t_ _ _
    answer: tent
  11. This kind of hotel room is for two people. ————– d _ _ _ _ _
    answer: double
  12. You go herer to enjoy the sun and swim in the sea.—– b_ _ _ _
    answer: beach

Words about some places

Từ vựng về một vài địa điểm

  1. You can take the train form here. ———————— s_ _ _ _ _ _
    answer: station
  2. A mechanic will repair your car here. ——————- g_ _ _ _ _
    answer: garage
  3. If you are ill, you may stay here. ————————- h_ _ _ _ _ _ _
    answer: hopitall
  4. You can cross a river here. ——————————— b_ _ _ _ _
    answer: bridge
  5. You buy a ticket and watch a football match here with
    hundreds of other people. ———————————- s_ _ _ _ _ _
    answer: stadium
  6. You go here to see a play. ———————————- t_ _ _ _ _ _
    answer: theatre

Words about some thing you can see at the beach

Từ về những thứ bạn có thể nhìn thấy ở biển

  1. You lie on thí on the beach. ——————————– t_ _ _ _
    answer: towel
  2. You can have a ride on the water in this. —————– b_ _ _
    answer: boat
  3. You may see these swimming in the water. ————– f_ _ _
    answer: fish
  4. You put these on when the sun is too strong for your eyes. — s _ _ _ _ _ _ _ _ _
    answer: sunglasses
  5. People enjoy throwing and catching this. —————- b_ _ _
    answer: balll
  6. You can make thí with bread at home
    and eat it on the beach. ————————————- s_ _ _ _ _ _ _
    answer: sandwich

Words about some parts of body

Từ vựng về những bộ phận trên cơ thể

  1. This gtows on your head. ———————————- h_ _ _
    answer: hair
  2. You have got two of these with five toes on each one. ——- f_ _ _
    answer: feet
  3. You use these for hearing conversation, music
    and lots of otherthing. ————————————- e_ _ _
    answer: ears
  4. If you break one of these, you can’t walk. ————– l_ _ _
    answer: legs
  5. You open and close this when you talk. —————– m_ _ _ _
    answer: mouth
  6. If these hurt, you must visit the dentist —————— t_ _ _ _
    answer: teeth

Words about some people in a family

Từ vựng về những người trong gia đình

  1. If your child is a boy, he is this. ————————- s_ _
    answer: son
  2. This is your mother’s brother. —————————- u_ _ _ _
    answer: uncle
  3. She is your father’s mother. ——————————- g_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
    answer: grandmother
  4. This is the person a man is married to. —————— w_ _ _
    answer: wife
  5. This is your father’s sister. ——————————– a_ _ _
    answer: aunt
  6. If your child is a girl, she is this. ————————- d _ _ _ _ _ _ _
    answer: daughter

Words about some things you can find in a house

Từ vựng về những thứ bạn có thể tìm thấy ở một ngôi nhà

  1. You sleep in this at night. ——————————— b_ _
    answer: bed
  2. People sit round this to eat their meals. —————– t_ _ _ _
    answer: table
  3. You can keep your clothes in this. ———————– c_ _ _ _ _ _ _
    answer: cupboard
  4. You wash yourself with soap and water in this. ——– s_ _ _ _ _
    answer: shower
  5. You look through this to see outside. ——————— w_ _ _ _ _
    answer: window
  6. People often put books or flowers on this. ————— s_ _ _ _
    answer: shelf

Words about some clothes

Từ vựng về các loại quần áo

  1. You put this on your head. ——————————— h_ _ _
    answer: hat
  2. These are often made of leather and you wear them
    on your feet. ————————————————– s_ _ _ _
    answer: shoes
  3. This is a jacket and trousers in the same colour. ——— s_ _ _
    answer: suit
  4. This will keep you dry in wet weather. ——————– r_ _ __ _ _ _
    answer: raincoat
  5. When the weather is too hot for long trousers, men and
    women often wear these wit a T-shirt. ——————— s_ _ _ _ _
    answer: shorts
  6. You can put this on over a T-shirt if you feel cold. ——- s_ _ _ _ _ _
    answer: sweater

Words about some things you may find in your bag

Từ vựng về những thứ bạn có thể tìm thấy trong túi của bạn

  1. You use thí to write with. ——————————— p_ _
    answer: pen
  2. If you lose this, you won’t be able to get into your house. —– k_ _
    answer: key
  3. Many people put these on when they want to read something. —- g_ _ _ _ _ _
    answer: glasses
  4. People pay for things with this. ————————– m_ _ _ _
    answer: money
  5. You write important dates in this so you don’t forget them. ——— d_ _ _ _
    answer: diary
  6. If it has been windy, you may need to do your hair with this. ——- c_ _ _
    answer: comb

Words about some things you can see when you travel by road

Từ vựng về những thứ bạn có thể thấy khi bạn đi du lịch trên nẻo đường

  1. You can driver fast here. ——————————— m_ _ _ _ _ _ _
    answer: motorway
  2. Go here when you need petrol for you car. ———— g_ _ _ _ _
    answer: garage
  3. You must show this person your driving licence
    if he ask for it. ——————————————– p_ _ _ _ _ _ _ _
    answer: policeman
  4. You can go left, right or straight on at this place
    where two roads meet. ———————————– c_ _ _ _ _ _ _ _ _
    answer: crossroads
  5. This will take you over a river or another road. ——- b_ _ _ _ _
    answer: bridge
  6. If these are red, the traffic has to wait. —————— l_ _ _ _ _
    answer: light

Words about some things you can find at a party.

Từ vựng về những thứ bạn có thể tìm thấy ở một bữa tiệc

  1. Everybody likes to eat a piece of this. —————– c_ _ _
    answer: cake
  2. You need this if you want to dance. ——————– m_ _ _ _
    answer: music
  3. If it’s is your birthday, your guests may give you for this. ——- p_ _ _ _ _ _
    answer: present
  4. You need it to put drink in. —————————— g_ _ _ _
    answer: glass
  5. You can buy this drink in a bottle or a can. ———— l_ _ _ _ _ _ _
    answer: lemonade
  6. You hope these people will come to your party. ——- f_ _ _ _ _ _
    answer: friends

Words about some things you may learn in a geography lesson

Từ vựng về những thứ bạn có thế học ở môn địa lý

  1. This is a lage group of trees. —————————- f_ _ _ _ _
    answer: forest
  2. You may find snow on the top of this at all time of the year. —–m_ _ _ _ _ _ _
    answer: mountain
  3. The farmer puts animals or plants here. —————- f_ _ _ _
    answer: field
  4. People have to cross water to get to this. ————— i_ _ _ _ _
    answer: island
  5. The water in this starts in the hills and runs to the sea. ———— r_ _ _ _
    answer: river
  6. Engineers build this to take things in boát from one place to another. —-c_ _ _ _
    answer: canal

Words about things you can read

Từ vựng về những thứ bạn có thể đọc

  1. When your friends go on holiday, they send you this. ——– p_ _ _ _ _ _ _
    answer: postcard
  2. If you don’t understand a word, you can look in this. ——— d_ _ _ _ _ _ _ _ _
    answer: dictionary
  3. You can buy this every week and read
    about many interesting subjects in it. ——————- m_ _ _ _ _ _ _
    answer: magazine
  4. If you write about your daily life in this,
    you may not want anyone to read it. ——————— d_ _ _ _
    answer: diary
  5. You write this for your mother when
    you answer the phone for her. —————————– m_ _ _ _ _ _
    answer: mesagge
  6. People buy this every morning to read about
    what has happened in the world. ————————- n_ _ _ _ _ _ _ _
    answer: newspaper

Words about some feelings

Từ vựng về những trạng thái

  1. If you do not wear a coat outside in the snow,
    you feel like this. ——————————————- c_ _ _
    answer: cold
  2. If you have worked hard all day , you feel like this. — t_ _ _ _
    answer: tired
  3. People feel like this when they get good news. ——— h_ _ _ _
    answer: happy
  4. When you have finished playing football,
    you want a shower because you feel like this. ———– d_ _ _ _
    answer: dirty
  5. If people go without a meal all day, they begin to feel like this. ——-h_ _ _ _ _
    answer: hungry
  6. You feel like this if it is hot and there is nothing to drink. ——– t_ _ _ _ _ _
    answer: thirsty

Words about some foods and drinks

Từ vựng về đồ ăn và nước uống

  1. You need it to cut up meat. ——————————– k_ _ _ _
    answer: knife
  2. A carrot or an onion is an example of this. ————— v_ _ _ _ _ _ _ _
    answer: vegetable
  3. Soup is usually put in this. ——————————— b_ _ _
    answer: bowl
  4. If you eat in a restaurant, this person brings your food to you. ——- w_ _ _ _ _
    answer: waiter
  5. You can drink the juice of this yellow fruit, but it isn’t sweet. ——– l_ _ _ _
    answer: lemon
  6. To make chips, you cut up patatoes, put them in oil and do this. —– t_ _
    answer: try

Words about some things you need to enjoy different hobbies

Từ vựng vế những thứ bạn cần cho sở thích của bạn

  1. If you enjoy taking picture, you’ll need one of these. ——– c_ _ _ _ _
    answer: camera
  2. If you enjoy camping, you’ll need it to sleep in. ———- t_ _ _
    answer: tent
  3. People learn to play music on this. ——————- g_ _ _ _ _
    answer: guitar
  4. If you like reading stories about pop stars,
    you may need to buy these every week. ————- m_ _ _ _ _ _ _ _
    answer: magazines
  5. People who like walking in the forest need these to
    keep their feet dry. ————————————– b_ _ _ _
    answer: boots
  6. If you enjoy watching films at home,
    you may need to rent this. —————————— v_ _ _ _
    answer: video

Words about some buildings in a town

Từ vựng về những tòa nhà trong thị trấn

  1. This is where a company makes the things that is sells. ——– f_ _ _ _ _ _
    answer: factory
  2. People can study different things here. —————– c_ _ _ _ _ _
    answer: college
  3. You can look at very old things here. ——————- m_ _ _ _ _
    answer: museum
  4. You may need to buy a ticket before you go on the platform here. —- s_ _ _ _ _ _
    answer: station
  5. In this place, a waiter will bring you your meal. ——- r_ _ _ _ _ _ _ _ _
    answer: restaurant
  6. You can go here to watch a big match. —————— s_ _ _ _ _ _
    answer: stadium

Words about some jobs

Từ vựng về những công việc

  1. You go to see this person if you are ill. —————- d_ _ _ _ _
    answer: doctor
  2. This person lives in the countryside
    where he grows food and keeps animals. ————— f_ _ _ _ _
    answer: farmer
  3. If you have a problem with your car,
    this person can repair it.———————————— m_ _ _ _ _ _ _
    answer: mechanic
  4. This person writes for a newspaper. ——————— j_ _ _ _ _ _ _ _
    answer: joumalist
  5. You speak to this person when you ask for a meal in a restaurant. —– w_ _ _ _ _
    answer: waiter
  6. This person uses a camera in his work. —————– p_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
    answer: photographer

Tổng hợp các câu dựa vào gợi ý đoán từ tiếng anh do tailieu.pro tổng hợp đến đây là hết.

Note: Để xem chi tiết, thuận lợi cho việc luyện tập bạn đọc có thể download file tổng hợp các bài tập trên về bằng đường link dưới đây.

Chúc bạn học tập thành công!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here